Наши семинары

София. Висцерална остеопатия - 1,2

Болгария

Висцерална остеопатия 1,2 ниво 

Висцерална остеопатия 1 ниво - Органи в гръдната кухина

Висцерална остеопатия 2 ниво - Органи в коремната кухина

Висцералната остеопатия е насочена в лечението
на органите в тялото. За разлика от конвенционалната медицина, която лекува симптомите, остеопатия отстранява причините за заболяването без медикаменти.
Курсът е предназначен за специалисти, работещи с ръце: остеопати, мануални терапевти, масажисти и лекари от всички специалности.
По време на семинара ще научите как да диагностицирате визуално и палпаторно нарушения на механизмите на нормалното функциониране на органите в гърдната и коремната кухина. Ще можете бързо да определяте причината за това или онова нарушение и да го премахнете със собствените си ръце. Няма да се учим да лекуваме болестта. Ще премахваме причината им и болестта ще се самолекува.
На първо ниво задълбочено ще работим с дихателните органи и диафрагмите, а на второ с коремната област - дебело и тънко черво, панкреас, черен дроб, жлъчка, бъбреци, далак, перитонеум, коремна кухина и др.
Висцералната остеопатия се основава на прецизно и леко ръчно действие, с цел стимулиране на нормална мобилност, тонус и подвижност на вътрешните органи, свръзките им и тяхната съединителна тъкан. Тези нежни манипулации могат потенциално да подобрят функционирането на отделните органи, системите на органите и структурната цялост на цялото тяло.
Благодарение на деликатните и често силно раздразнителни вътрешни органи, нежната и точно насочена сила дава най-добри резултати. Както и при другите методи на остеопатия, които засягат тялото дълбоко, висцералните манипулации се използват само за подпомагане на вътрешните сили на тялото. В тази връзка обучените лекари и специалисти могат да бъдат уверени в благотворното въздействие върху тялото, вместо да добавят нови щети и дезорганизация.Висцералната остеопатия оптимизира локалния кръвен поток и нервната регулация, позволява да се елиминират много хронични патологични състояния (холецистит, гастрит, колит и др.) На нивото на коремната кухина - дори и при инфекциозните им условия. Също така, висцералната остеопатия има положителен ефект върху работата на урогениталната сфера, като помага на много жени да се отърват от хроничните болезнени процеси на нивото на матката, тръбите и яйчниците, а мъжете възстановяват силата и се отърват от хроничните възпалителни процеси в простатата.

Местата са ограничени!
Цени:
1300 лв. при заплащане до 3 април 2021 г.
1550 лв. при заплащане след 3 април 2021 г.
Ако желаете да запазите своето място и по-ниската цена, моля попълнете следната форма за записване
https://forms.gle/6Wo9K7FPwiQQ47D98 , след което мястото се капарира срещу 500 лв.
В стойноста на програмата са включени: Кафе-паузи и информационни материали
За допълнителни въпроси Йорданка Янкулова – +359878223472

Обученията се провеждат от д-р Роман Ерохов - основател и практикуващ остеопат в „Източно европейската школа по остеопатия“- Киев, Украйна.
Д-р Роман Ерохов – лекар, неврофизиолог, завършил Киевския национален медицински университтет А.А. Богомольца, кандидат на биологическите науки, доктор по остеопатия, краносакрален терапевт, ръководител на обществената организация „Украйнска остеопатия“.
Преминал е през обучения:
 Телесно-ориентирана психотерапия, краниосакрална терапия /институт Апледжер/;
 Краниална, структурна и висцериална остеопатия в Руската Краниосакрална Академия;
 Цикъл от обучения по биологични заболявания;
 Енергетическа остеопатия и традиционна китайска медицина, биодинамика /МайкълКерн/;
 Хипноза /Сергей Болсун/;
 Обучение по психосиматоматика PSY 2.0
 Обучение в авторската школа по остеопатия на Шарапов
За повече информация:
Йорданка Янкулова 0878223472
www.osteopath.bg
osteopath.bg